Az ipari parkról

Ikarusz Ipari Park elhelyezkedéseA Műszertechnika-Holding Zrt. tulajdonában lévő Ikarus Székesfehérvári Ipari Park 2001. december 7-től jogosult az Ipari Park cím viselésére. Ipari Parkunk területe 530.000 m2, hasznosítható felépítményeink mennyisége 122.300 m2, ahol saját tulajdonú létesítményeink bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozunk. Portfoliónk elemei gyártó csarnokok, raktárak, műhelyek és iroda területek.

A bérlemények igény szerinti kialakítással, teljes körű szolgáltatással vehetők igénybe:

 • Tevékenységéhez ingatlanjaink műszaki fejlesztése, modernizálása;
 • Telephelyi, üzemeltetési díj a bérleti díjban;
 • Daruzott, aknás csarnokok lehetősége;
 • Gépkocsi, kamionparkolás;
 • 0-24 órás területőrzés, porta szolgálat, beléptető rendszer;
 • Iparvágány és 20 t teherbírású bakdaru opciója;
 • ISDN telefonvonalak, optikai kábel, WI-FI hálózat, takarítási és postai szolgáltatás.

Ipari Parkunkban számos vállalkozás működik bérelt területen, a raktározási, logisztikai profiltól kezdve a késztermék gyártásig terjedő tevékenységi körökkel:

 1. gyártás, termék előállítás
  • autóbusz, gépjármű felépítménygyártás, felújítás, karosszéria és felépítmény fényezés
  • fém késztermék - gép villanyoszlopok, emelő eszközök, konténer - gyártás
  • lézer és CNC lemezmunkák, NC-CNC és hagyományos gépi forgácsolás
  • általános és szerkezeti lakatos tevékenységek, alumínium eloxálás, galvanizálás
  • fém- és műanyagaprítás
 2. logisztika, raktározás
  • raklapos elektronikai termékek logisztikai jellegű raktározás
  • ládás, ömlesztett elektronikai termékei raktározása
  • ömlesztett darabáru raktározása
 3. iroda
  • komplett irodaház bérbeadása
  • kisebb-nagyobb iroda területek bérbeadása
 4. egyebek
  • szabad területen történő konténer, gépjárműtárolás, tanpálya bérlés

A telephely infrastruktúrával teljes körűen ellátott. Az Ikarus Ipari Park biztosítja a telephelyen belül a teljes körű energiaszolgáltatást, az energiaellátó rendszerek karbantartását, felújítását, továbbá köztisztasági, közterületi feladatok ellátását. Főbb infrastrukturális jellemzők: villamos energiaellátás - 3x400 V, rendelkezésre álló teljesítmény 2800 kW (bővíthető); földgáz ellátás - 6 bar-os vezetékről, rendelkezésre álló teljesítmény 3000 m3/h; vízellátás - városi ivóvízhálózatról ill. saját kútról, ivóvíz minőségben; telefon - BOSCH 33 XE, ISDN típusú központ.

Vezetőségünk, üzemeltetési és szakember csapatunk a sikeres ingatlanüzemeltetés során elengedhetetlenül szükséges szakági-, műszaki/építészeti ismeretekkel és képzettséggel felvértezve, évtizedes tapasztalatok birtokában képes az újabb és újabb kihívásoknak eredményesen megfelelni.


Üzleti partnereink szívesen és rendszeresen élnek a Műszertechnika-Holding Zrt. leányvállalataink beszállítói potenciáljának kézenfekvő elérhetőségével:

Ajkai Elektronikai Kft.

Az Ajkai Elektronikai Kft. 1996 óta vezető szerepet tölt be az autóipari alkatrészek előállításában és gyártásában Közép-Európában. Világszínvonalú fém megmunkálási technológiák - hidegalakítási, hegesztési, mechanikai szerelési és galvanizálási technológiák - alkalmazásával egyéni igényeknek megfelelő személygépjármű szerelvények és rész-alkatrészek (karosszéria elemek, szerelvények, zsanérok, részegységek) gyártását végzi. A vállalat hosszú távú partneri kapcsolatban áll a Suzuki, az Opel és a Toyota nemzetközi vállalatokkal is.

AE-Plasztik Kft.

Az AE-Plasztik Kft. autóipari-, háztartási elektronikai műanyagalkatrészek gyártásával, valamint elektronikai, elektromechanikai szereléssel foglalkozik. Partnerei között említendő a Magyar Suzuki Zrt., a Toyota, az Otter, a Valeo, valamint a Johnson Controls vállalatok. Kiváló piaci kapcsolatainak egyik legfontosabb motivátora, hogy gyártását tervezéssel, és komplett „supply chain” tevékenységgel ajánlja.

IK Járműtechnika Kft.

A vállalkozás fő profilja 1993 óta az autóbusz rekonstrukció és alkatrészgyártás. A cég az alkatrészgyártás mellett elsődlegesen a járművek magas színvonalon történő karbantartásával, így az IKARUS és egyéb típusú autóbuszok egyedi és vonalsori teljes felújításával, valamint azok gépészeti javításával, korszerűsítésével és műszaki vizsgáztatásával is foglalkozik.

IK METÁL Kft.

Az IK METÁL Kft. nemzetközileg elismert szereplő a gépjármű-karosszéria, pótkocsi, egyedi kissorozatú alkatrészek és szerszámgyártás piacán. Több évtizedes szakmai felkészültséggel, továbbá komplex - CNC él hajlító, CNC lézervágó, CNC vízszintes megmunkáló központ - technológiai háttérrel rendelkeznek. Az IK METÁL Kft. partnerei között említhetünk olyan neves vállalatokat, mint Plumettaz S.A., Kasshbohrer T. T. GmbH, Air-Sonic GmbH, Emerson PM, VT-Rendszer-technika Kft., Alcoa-Köfém Kft. és Metaltec Kft.

IK Fémtechnika Kft.

A vállalat 2008 óta vezető szerepet tölt be Európa szerte a fém megmunkálási technológiák alkalmazásában. Tevékenysége kiterjed az autóbusz ajtó és alkatrész-, fémszerkezet-, fémtartály, acél tárolóeszköz-, szerszám- és egyéb fémfeldolgozási termékek gyártására, továbbá fémfelület-kezelésre és fémmegmunkálásra. Az IK Fémtechnika Kft. hosszú távú partneri kapcsolatot ápol a Nabi Kft., Kravtex Kft., Linamar Hungary Zrt.-vel is.

IK Szereléstechnika Kft.

Az IK Szereléstechnika Kft. acélszerkezetek, energetikai- és egyéb konténerek tervezésével és gyártásával foglalkozik. A 2012-es alapítás óta dinamikusan fejlődő vállalkozás főbb tevékenységei a fémszerkezet-, szerszám- és acéltároló-eszközök gyártása, fémfelület-kezelés és megmunkálás. Partneri kapcsolatban áll a General Electric, a VT Rendszertechnika Kft, a TOTAL Feuerschutz GmbH vállalatokkal.